Oda Başkanımız Ecz. Hakan Özcan ve Genel Sekreterimiz Ecz. Haluk Yaşar 08-10 Ocak tarihleri arasında Ankara’da Eczacılık meslek gündemini ilgilendiren güncel konular hakkında ve bölgemizde yaşanan sorunlar hakkında bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

Eczaneler Daire Başkanı Ecz. Fatma Bekar ve Muvazaa Değerlendirme Koordinasyon Birimi Sorumlusu Ecz. Murat Karakurt ile görüşüldü. Muvazaa dosyası hazırlama ve görüş bildirme konusunda ortak çalışma grubu oluşturma kararı alındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Kars Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ziyaret edildi.

Veteriner İlaçları Komisyonumuzun üzerinde çalıştığı, tespitini yaptığı problemler ve Veteriner ilaçlarının satışı ile ilgili sahada yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Yakın bir tarihte Türk Eczacıları Birliği Veteriner İlaçlar ve Takviye Edici Gıdalar Komisyonu Başkanı ve üyeleriyle teknik detayların konuşulacağı bir randevu alındı. Şubat ayı içerisinde de Kars ilinde bölge eczacılarımızın da katılacağı bir toplantı sözü alındı.

Türk Eczacıları Birliği

Başkan Ecz. Erdoğan Çolak, Genel Sekreter Ecz. Arman Üney, Sayman. Ecz. İbrahim Özkol, Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya ile güncel mesleki konular üzerine bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Bölgemizde yaşanan sorunlar aktarıldı.

Hukuk Biriminden Av. Zuhal Çolak, Av. Seniha Erbaş Balcı ve Basın Biriminden Ecz. Erdal Erdoğan Kart ile görüşüldü. İnternet sitelerinden yasadışı olarak satılan, ilaç, vitamin-mineral ve gıda takviyesi ürünleri ile mücadele etme konusunda odamızda oluşturmayı düşündüğümüz çalışma grubu için hukuki bilgi ve teknik destek alındı.

T.C. Sağlık Bakanlığı

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetinin Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaretine Oda Başkanımız Ecz. Hakan Özcan katıldı. Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz’ün de hazır bulunduğu toplantıda daha önceden hazırlamış olduğumuz, eczanelerde Isı-Nem Kayıt Cihazı bulundurma zorunluluğunun neden uygulanamayacağını somut verilerle anlatan çalışma dosyamız bakanlığa takdim edildi.

41. Dönem 5. Başkanlar Danışma Toplantısı

Oda Başkanımız Ecz. Hakan Özcan toplantıya katıldı. Gündemde bulunan Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Yönetmelik değişilikliği, yardımcı eczacı çalıştırma ve yerleştirme işlemleri ve plastik poşetlerin ücretlendirilmesi konuları hakkında odamızın görüş ve önerilerini aktardı.

08-10.01.2019 Tarihleri Ankara’da Yapılan Temaslar Hakkında