Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü , Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nin 20.10.2017 tarih 5291127 sayısına istinaden tıbbi malzemelere ilişkin belgelerin, sözleşmeli eczaneler tarafından kuruma gönderilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda yayınlanmıştır.
Bilgilerinize önemle sunulur.
Erzurum Eczacı Odası
Yönetim Kurulu
2 - Rapor takipli (hasta alt bezi,sonda,kolostomi torba...) raporların fotokopileri reçeteyi yazan Dr. Tarafından aslı görülmüştür yazdırılarak, imza - kaşe onaylı gönderilmesi.(aslı hastanın kendisinde kalacak)
3 - Malzeme teslim aşamasında,bütün tıbbi malzemelerin SUT'ta EK-3C-2,EK-3C-3 ve EK-3C-4 listelerinde malzemelerin ne şekilde karşılanacağı belirtilmiş olup; Özenle dikkat edilmesi gerekmektedir. (Malzemenin yenilenme süresi , cihazla ilgili raporda hangi branşta Dr. bulunması gerektiği,tek hekim yada heyet rapor olup olmadığı ).
4 - Rapor takipli evrakların tanı ve karar bölümlerine dikkat edilmemektedir,( hasta altbezinde idrar gaita kontrolsüzlüğün yanında, bunlara sebep olan uygun primer tanının belirtilmesi,sondada nörojenik mesaneye sebep olan primertanı , torbalarda yapılan ameliyatın belirtilmesi)
5 - İadebelgelerin teslim tarihine dikkat edilerek ayrı bir üst yazı ekinde Müdürlüğümüze gönderilmesinin,
6 - Dönem faturanız için her defasında üst yazı(EK-6) belgesinin eklenerek gönderilmesi, (üst yazıda belirtilen Iban numarasının bir defaya mahsus olarak belirtilmesi, sadece değişiklik olduğu zaman yazılması)
6 - Sözleşmede bulunan reçete arkasında olması gereken bilgilerin özenle dikkat edilmesi teslim aşamasında imzaların eksiksiz ve muhatapları tarafından imzalanması hususunu önemle dikkat edilmesi gerekmektedir. Hasta işlem forumlarının gönderilmemesi, tarafınızca muhafaza edilmesi ve Müdürlüğümüzce istenilmesi halinde gönderiniz.
7 - Rapor takipli evrakların rapor kayıtlarında(günlük doz giriş ve sut kodu) önemle dikkat edilmesi gerekmektedir.Örnek: Raporda 4*1 olarak belirtilen hasta altbezi, sisteme 1 günde 4 adet olarak belirtilmelidir.Bilindiği üzere SUT ’da daha önce hasta bezi ödemeleri bir kalem olup, 25.03.2017 tarihinden sonra yetişkin – çocuk hasta alt bezi diye ayrılmıştır. Sisteme girilme aşamasındaki terettüdlerinizde bağlı bulunduğunuz SGK İl Müdürlüklerine başvurunuz. Sehven girilen rapor kayıtlarının takibindeki sistem kayıtlarında olumsuzluklar yaşanmaktadır.
8 - Hasta alt bezi hariç diğer bütün tıbbi malzeme barkotlarının sigortalıya teslim edildiği tarihteÜTS (Ürün Takip Sistemi) kayıtları ve ÜTS kayıtlarında üretici ana bayi ile iletişime geçilmesi gerekmekte olup, ÜTS kaydı olmayan hiç bir ürünün ödemesi yapılmayacaktır.
9 – Reçetenin sisteme girişinde reçete tarihinin doğru kaydedilmesine azami dikkat gösterilmesi gerekmektedir.Doğru girilmeyen reçete kesilmektedir.