Saygıdeğer Meslektaşlarımız;
Dün ve bugün itibarı ile REÇETEM Sisteminde erişim sorunu bulunmaktadır. (25 ve 26 Kasım) Bildiğiniz üzere Reçetem sistemi üzerinden takip edilen Kırmızı, Yeşil, Turuncu, Mor reçeteli ve bunların dışındaki reçete ile verilmesi gereken kontrole tabi ilaçlar Medula üzerinden giriş yapıldığında sisteme otomatik olarak işlenmektedir. Ancak kesinti esnasında MEDULA ile REÇETEM sistemi arasındaki entegrasyonun tam sağlanamaması ihtimaline karşı;
1) Lütfen bu tarih aralığındaki reçeteleri, özellikle de kontrole tabi grup ilaçları içerenleri sistem açıldıktan sonra tekrar kaydete basarak bir kez daha kaydediniz. (Reçeteyi silmenize gerek yoktur. Medulada sonlandırılmış olsa dahi, bir kez Kaydet tuşuna basmanız yeterlidir)
2) Bu tarih aralığındaki reçetelerdeki renkli ve/veya kontrole tabi ilaçların Reçetem sistemindeki E-Defterden düşüp düşmediğini kontrol ediniz. (24 Saat sonra)
3) Medula dışındaki Elden Satış ya da diğer kurum reçetelerini de Reçetem sistemine kaydettiğinizden emin olunuz.
Bildiğini züzere Sağlık Müdürlükleri denetimlerinde Reçetem sistemindeki E-Defter baz alınmaktadır. Bu nedenle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için bu husususa dikkat etmenizi önemle rica ediyor, iyi çalışmalar diliyoruz.
YÖNETİM KURULU