Saygıdeğer Meslektaşlarımız;
Gerek ekte yer alan Türk Eczacıları Birliği yazısı, gerek geçtiğimiz haftasonu Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesi sizlere HOMEOPATİK TIBBİ ÜRÜNLER hakkında bir duyuru yapılması ihtiyacı oluşmuştur.
Memleket dışında yapılmış müstahzarları ruhsatsız olarak ticaret amacıyla ithal etmek veya bunların özelliklerini bilerek satmak veya satışa arz etmek veya sattırmak kaçakçılıktır. Bu fıkrada yazılı suçları işleyenler hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu hükümleri tatbik olunur." hükmü ile Homeopatik Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği'nin 5. maddesinde yer alan "Bu Yönetmelik hükümlerine göre Kurum tarafından ruhsatlandırılmayan hiçbir homeopatik tıbbi ürün piyasaya sunulamaz." hükmüne göre,
Kurum tarafından ruhsatlandırılmayan homeopatik tıbbi ürünlerin serbest eczanelerden satışının uygun olmadığı bildirilmektedir.
Özetle eczanelerimizde Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması gereken bu ürünlerden RUHSATI OLMAYANLARIN satılması ya da bulundurulması halinde ekteki yazıda da belirtildiği gibi hapis cezası ile karşılaşılması söz konusudur.
Öte yandan internet üzerindenden de bu ürünlerin yetkisiz ve ruhsatsız şekilde satılıyor olduğundan hareketle Gençlik Komisyonumuz bu ürünleri tespit ederek TİTCK'ya bildirmeye başlayacaktır.
Mağduriyet yaşanmaması için bu ürünleri bulunduran meslektaşlarımızın ruhsatsız ürünleri derhal iade etmelerini ve bulundurmamalarını önemle hatırlatıyor, iyi çalışmalar diliyoruz.
YÖNETİM KURULU