Saygıdeğer Meslektaşlarımız;
Güncel konular ile ilgili bazı hususlara dikkatinizi çekmek istiyoruz.
EK FATURA ile ilgili olarak
1) Ek Fatura bilgilerinin boş çıkmasının sebebi hasılat bilgilerindeki olası tutarsızlıktır. Böyle bir durumda bağlı bulunduğunuz SSGM ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
2) EK Faturada - (eksi) rakam çıkması reçete hizmet bedelinin düşmesi ya da iskontonun artmış olmasıdır. Bunun eski faturaların incelenmesi ile kontrolü mümkündür.
3) SGK sözleşmeleri Ekim ayında yapılır. Ancak gecikme nedeni ile sözleşme koşulları güncelleninceye dek eski sözleşme hükümleri ve rakamları ile fatura kesilmektedir. Bürokratik işlemler henüz tamamlandığı için SGK tarafından eczanelerle mahsuplaşma yapılmaktadır.
4) Erzurum ili için döküm ve faturanın kuruma teslimi yeterlidir. Bayburt, Ardahan, Iğdır ve Kars için üst yazı zorunluluğu olup olmadığı teyit edilip sizlere ayrıca bir duyuru yapılacaktır.
5) Ek Fatura değeri - (eksi) çıkan eczanelerle SGK'nın nasıl bir mahsuplaşma yapacağı netleşmemiştir. Netleştiğinde bilgi verilecektir.
6) Ek Fatura hesaplamasında ödeme ya da rücu noktasında gecikme faizi uygulanıp uygulanmayacağı netleşmemiştir. Sizlere ayrıca bilgi verilecektir.
7) Ek Faturaların eczanelere ödenmesi ile ilgili kurum tarafından bir takvim açıklanmamış olup 75 (yetmiş beş) takvim günü içerisinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Net bri bilgi alındığında sizlerle paylaşılacaktır.
8) Ek-Faturanın Kolaysoft ile kesilmesi hususunda döküman ektedir. Manuel kesim esnasında sizlere 3 parametre sorulmaktadır. Burada MÜKELLEF ADI Eczane Adı, MÜKELLEF KODU 18 ile başlayan eczane sicili ve DOSYA NO ise döküm numarasıdır.
REÇETEM Sistemine E-Devlet üzerinden girişle ilgili olarak yaşanan ikili doğrulama ile ilgili olarak:
1) Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından profesyonel meslek grupları ile ilgili e-devlet işlemlerinde bilgi güvenliği nedeni ile ikili doğrulama metodu kullanımı zorunluluğu ile ilgili bütün bakanlık ve kurumlara yazı gönderilmiş; TİTCK da bu kapsamda işlem yapmıştır.
2) İkili doğrulama telefon üzerinden, mobil imza ya da e-imza ile yapılabilir. Bununla ilgili duyuruya odamız web sayfasındaki TEB duyurusundan ulaşabilirsiniz.
3) Konu TEB tarafından TİTCK'ya iletilmiş olup, geri dönüş beklenmektedir.
GRİP AŞILARI ile ilgili olarak bakanlık ya da kurumdan resmî bir açıklama halâ yapılmamış olup, eldeki veriler ışığında duyuru ekindeki görsel hazırlanmıştır.
MAJİSTRAL TARİFE TİTCK ile görüşülerek güncellenmiş ancak henüz MEDULA'da güncellenmemiştir. Majistral reçete bedellerini TEBRP üzerindeki modülle hesaplamanız maddî kayba uğramanıza nispeten engel olacak ve daha sağlıklı hesaplama yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca Majistral İlaçlarda MEDULA tarafından uygulanan 500 TL'lik üst limitin güncellenmesi için TEB ile kurum arasındaki görüşmeler devam etmektedir.
Bilgilerinize sunar, bu hususların eczane personellerimiz ile de paylaşılması hususunu özellikle hatırlatır, iyi çalışmalar dileriz.
YÖNETİM KURULU