Saygıdeğer Meslektaşlarımız;
Bildiğiniz üzere 16 Aralık 2023 ve 32401 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” yayınlanmış ve bu kararda 25/12/2023 tarihi itibarı ile yapılacak Avro kuru değişikliği ile ilaçların fiyatlarının %25 oranında artırılması sağlanmıştır.
Özellikle son günlerde ilaç temininde yaşadığımız zorlukları da göz önüne alarak sizleri Medula reçeteleri konusunda uyarmak istiyoruz.
Medula reçeteleri de dahil, resmî reçetelerin tamamında reçetenin sistemde belirtilen teslim tarihi esas alınarak fiyatlama yapılır. Bu nedenle 25 Aralık 2023 tarihi öncesinde karşıladığınız reçetelerden ilaç temin edilemediği için askıda tutarak sonlandıramadığınız ilaçlarda bu tarih ve sonrasında sipariş vermeniz halinde zarar etmeniz söz konusu olabilir. Bu nedenle henüz sonlandırılmamış reçetelerinizi sonlandırırken maliyet kontrolü yapmanızı, zamlı fiyattan tedarik söz konusu ise reçetelerin zamdan (fiyat değişiminden) önce verilen kadarı ile sonlandırılması olası zararın önüne geçecektir. Reçetelerinizin maliyet-kârlılık hesabını manuel olarak ya da kullandığınız eczane programları ile yapabilirsiniz.
Ayrıca mücbir sebep olmaksızın ilacın teslim tarihinin değiştirilmesi ya da silinerek ileri tarihle tekrar girilmesi hususunda olası SGK müeyyideleri konusunda da dikkatli olunması gerekmektedir. Reçeteyi silmeniz gereken durumlarda, reçetenin tekrar girilmesi söz konusu olacaksa bu noktada ilacın tedarik edilemediği, rapor ve/veya reçetede eksiklik olduğu gibi mücbir durumlarla ilgili ispatlayıcı doneleri (ekran görüntüsü, depo ile resmi yazışma vb gibi) muhafaza etmeyi unutmayınız.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
YÖNETİM KURULU
